maandag 17 juli 2017

Is Andries Knevel een polygamist?


Op 17 juli 2017 was Andries Knevel te gast in de praatshow van Eva Jinek. Hij sprak onder andere over het kerkje uit zijn jonge jaren. Daar ging hij op zondag naartoe, achterop de brommer van zijn vader. Later trouwde hij in dat kerkje.

We kregen ook een trouwfoto te zien. In het midden de jonge Andries, met daarnaast zijn bruid. En daarnaast, een beetje onscherp, nog een bruid! Twee bruiden? Polygamie komt voor, maar toch niet in de christelijke kringen waar Andries Knevel in verkeert.

We zien hier een foto die smaller is dan het televisiescherm. En bij de televisie denken ze dan: laten we die zwarte balken aan de zijkant opvullen. Dat doen ze door het oorspronkelijke beeld te vergroten en als vage achtergrond toe te voegen.

We zien dit steeds vaker gebeuren, door tv-makers die het allemaal niks kan schelen: als het scherm maar gevuld is. Dit is erg storend, vooral bij bewegende beelden.

Op de tv laten ze graag grappige YouTube-filmpjes zien. Die zijn heel vaak verticaal gefilmd, door eenvoudige mensen die niet begrijpen dat je je telefoon ook horizontaal kunt houden. Dit heet het Vertical Video Syndrome.

Tv-makers vullen het scherm dan op met een vage versie van het filmpje. Gevolg is dat je dan een heleboel ziet bewegen, zodat je wordt afgeleid van waar het om gaat: het midden van het scherm.

Bij die domme filmpjes kan het me niet zoveel schelen. Maar de trouwfoto van Andries Knevel: daar blijf je vanaf!

Zie ook: De paus en de heilige geest


 
Geen opmerkingen: