zaterdag 28 maart 2015

Holster van een politiegeweer

Een bericht van de wapenexpert van NRC Handelsblad
 

De politie van Ferguson gaan experimenteren met een niet-dodelijke kogel. Dat gebeurt met een "wat vreemd uitziend apparaat" dat in "de holster van een politiegeweer" past, aldus onze geschoolde NRC-reporter. Op de foto bij het bericht zien we een apparaat dat op de loop van een politiepistool past.

Maar wat maakt het uit, zullen ze bij de kwaliteitskrant denken, voor die "tiener" (een man van 18 jaar) komt het goede nieuws toch te laat. - NRC Handelsblad, 25 februari 2015

Het verschil tussen een mes, een pistool, een geweer en een kalasjnikov

Mart Smeets: iemand dreigde me mijn keel door te snijden. Matthijs van Nieuwkerk, een minuut later: dus iemand wilde je doodschieten? (DWDD, 4 februari 2013)

Matthijs van Nieuwkerk meldt dat Obama is gefotografeerd met een pistool in zijn hand. Op het scherm verschijnt een foto van Obama met een enorm geweer. (DWDD, 5 februari 2013)

Frits Barend te gast in De Wereld Draait Door. Het gaat over het beveiligen van joodse instellingen. Hij vindt het maar niks om bij de ingang langs een bewaker met een kalasjnikov te moeten lopen. Zelf zou ik meteen wegrennen, maar voor Frits Barend is kalasjnikov kennelijk het pars pro toto voor vuurwapen. (DWDD, 16 februari 2015)Geen opmerkingen: