zaterdag 4 augustus 2012

Ontwapenend. Van PSP naar SP.

Het beroemde affiche van de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP) uit 1971. In 1991 is de PSP opgegaan in GroenLinks, samen met de CPN, de PPR en de Evangelische Volkspartij. Voor mij was dat het moment om maar eens op wat anders te gaan stemmen. Altijd klein links, want klein links is belangrijk om de PvdA een beetje op koers te houden. Alleen is de SP me inmiddels wat te groot geworden. Lastig, lastig.


De foto van het meisje en de koe is gemaakt door Hendrik-Jan Koldeweij. Die had het idee om de foto aan te bieden aan de NVSH, voor het blad Sekstant. Maar het werd uiteindelijk een verkiezingsaffiche voor de PSP. De fotograaf heeft er nooit geld voor gekregen, zo was de PSP dan ook wel weer. De originele affiches schijnen tegenwoordig 3000 euro te doen. Waar is die van mij gebleven...?
1 opmerking:

Gerrit Bos zei

Slechts geen reactie. Wel een duim omhoog! Beterrrrrr.... :D En ik heb affiniteit met jouw twijfels. Keuzes moeten gemaakt maar het inzicht is zo langzamerhand zo transparant als koffiedik. Of ik word oud.