dinsdag 28 januari 2014

Vriend van het Spoorwegmuseum

 
Ik kom al sinds 1959 in het Spoorwegmuseum. Dat schept toch een band. Ik heb ook lang vlakbij het museum gewoond en ging toen regelmatig even langs. Veel betaald personeel had het museum niet, dus de toegangsprijs was laag. En als je lid was van de Vrienden van het Spoorwegmuseum hoefde je helemaal geen toegang te betalen.
 
Begin januari - het contributiejaar 2014 was reeds begonnen - kregen de Vrienden bericht dat het lidmaatschap 233% duurder was geworden. De verhouding tussen het lidmaatschap en de toegangsprijzen van het museum was in de loop der jaren scheefgegroeid, aldus het bestuur. In de brief stond niet dat dat te maken heeft met de nogal uitbundige stijging van die toegangsprijzen.
 
Vriendschap is mooi, maar wij zijn Gekke Henkie niet. Per jaar 100 euro betalen om onbeperkt toegang te krijgen tot het museum, terwijl een museumjaarkaart 50 euro kost? Daarmee kun je onbeperkt bijna alle Nederlandse musea in, inclusief het Spoorwegmuseum. Een mooie oplossing voor wie zoals ik een paar keer per jaar een uurtje komt kijken.
 
(Je kunt ook Vriend worden voor 20 of 50 euro, maar dat is zonder onbeperkte toegang. Meer informatie op www.vriendenspoorwegmuseum.nl)
 
 
 
 

Geen opmerkingen: