dinsdag 12 februari 2013

De raamuitzetters van AXA

Klussen met Nico


Het merk AXA kent u misschien van de raamsloten waarvan het slotje binnen de kortste keren muurvast komt te zitten. Je kunt het raam dan niet meer openen c.q. niet meer afsluiten.


AXA verkoopt ook raamuitzetters. Monteren is niet moeilijk, want er zit een gebruikshandleiding bij met tekeningen. Goed gereedschap en aangeboren handigheid doen de rest. En toen bleken de ramen maar een klein stukje open te kunnen. Lastig als je een keer dekens wilt uitkloppen of een piano naar boven moet takelen. Of als je gewoon je kop uit het raam wilt steken.


Nog een keer goed op de tekeningen gekeken en alles nagemeten, maar dit was toch echt zoals AXA het bedacht heeft. Dus de boel weer losschroeven en de raamuitzetters andersom monteren. Op de foto zie je het verschil: rechts de AXA-methode, links de manier zoals raamuitzetters al sinds de oertijd worden gemonteerd.

In het kader van hoor en wederhoor heb ik AXA een mailtje gestuurd, maar daar is geen antwoord op gekomen. Ze zullen vast ook wel geen webcare-team hebben, maar voor het geval dat er ooit komt: AXA mag het me natuurlijk rustig eens een keer uitleggen.


 


 

1 opmerking:

Hans van Giessen zei

Inmiddels juni 2017 en nog hetzelfde montagevoorschrift.