zondag 31 juli 2016

Een echte Nederlandse houten trein

Een houten trein volgens Nederlands ontwerp, hoe leuk is dat? Geschikte testpersonen waren snel te vinden: mijn kleindochters.

De treinset zit in een stevige kartonnen koffer. De inhoud bestaat uit een driedelige intercity in de NS-kleuren geel en blauw. Ook zitten er een station (Amsterdam CS), drie Amsterdamse huizen en een molen bij. Verder een treinaanwijzer met klok, zoals je die ook op echte stations ziet. En natuurlijk houten rails om een treinbaan te leggen. Rails en trein passen trouwens ook op die van andere merken; door te combineren kun je de baan dus makkelijk uitbreiden.

Volgens de doos is de treinset geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Maar Noëli (2½) vond het erg leuk om mee te spelen. Hoe de rails aan elkaar moeten zag ze meteen. Opa hoefde alleen even te helpen om er een bruikbaar circuit van te leggen. Ook de magneetjes wezen zich –letterlijk– zelf.

Viënna (1) keek ondertussen geïnteresseerd toe.


Ikonic Toys
De treinset is ontwikkeld door Ikonic Toys uit Delft. Een jong bedrijf dat verantwoord en duurzaam houten speelgoed verkoopt. "Wij willen de wereld van speelgoed mooier maken, speelgoed dat meer kan dan waar het oorspronkelijk voor bedoeld is." Zo schrijft het bedrijf op zijn website.

Kijk op
www.ikonictoys.nl voor informatie over deze en andere treinsets. Je kunt ook een wagentje laten maken met de naam van je kind erop. Verder is er bijvoorbeeld een houten racebaan, op dezelfde rails. Op de website vind je adressen van verkooppunten. De treinen zijn ook te koop in de winkel van het Spoorwegmuseum in Utrecht.Geen opmerkingen: