dinsdag 1 januari 2013

Oudejaarsbrandjes in Hilversum


Hilversum, 31 december 2012. Mijn zus filmde dit vanaf een balkon. Een paar jongens waren gefrustreerd dat ze door de regen hun vuurwerk niet goed konden afschieten. Dan maar een brandje gemaakt op een verkeersheuvel. Gelukkig waren de politie (met twee auto's) en de brandweer er op tijd bij, anders was het vuur alweer uit geweest voordat ze het hadden kunnen blussen.*)
 
Hilversum, 31 december 1962. Buurtbewoners brengen hun kerstboom naar het kruispunt van de Berlagelaan en de Vingboonsstraat. Een mooie stapel, waar de brand in gaat. En daar komt meneer Neeteson aan, van de drogisterij en fotozaak waar wij ons vuurwerk kochten. Hij had zijn onverkochte voorraad bij zich. De kanonslagen verdwenen met sloffen tegelijk in het vreugdevuur. En de wijkagent met zijn zwarte herenfiets? Nergens te zien.**)*) Mijn zus Carina: "En 5 minuten na de brandweer kwam een vrachtwagen die met een grote grijparm de smeulende resten in de open laadbak gooide. Wij zagen een dampende kar wegrijden, komisch. Don't fuck with Broertjes!"
 
**) Mijn broer Leo: "En een paar dagen later kwamen de mannen van de dienst gemeentewerken het gesmolten asfalt vervangen. Die hoorde je daar niet over. Politiemannen deden toen gewoon hun werk, zoals je bal afpakken en boeven vangen."
 
 
 
 
 

1 opmerking:

Dick.1952 zei

Bij de honde(n)brug is het ook jarenlang ieder oudjaar feest.
Met de beste wensen voor 2013.